Reparatie in plaats van nieuwe aanschaf


Met behulp van WEICON producten kunnen op verschillende manieren reparaties worden uitgevoerd en kosten worden bespaard, of het nu gaat om het gebruik van sprays, lijmen of gereedschappen. Op deze pagina (onderverdeeld in "Industrie en ambacht" en "Thuis") vindt u een selectie van reparatieproducten met informatie over toepassingen, concrete kostenbesparingen en gebruiksdoeleinden. Door middel van foto's, brochures en video's komt u nog meer te weten over de producten.

Reparaties in industrie en ambacht

AWB_Lecksuch-Spray
Lekken opsporen en kosten besparen met WEICON lekdetectiespray

Het gemiddelde lekkagepercentage van persluchtinstallaties bedraagt in industriële ondernemingen 25%. Met de WEICON lekdetectiespray kunnen scheuren en poreuze plekken op drukleidingen vroegtijdig worden herkend. Onnodige kosten kunnen op deze manier worden voorkomen.AWB_Lecksuch-Spray
Noodreparaties aan leidingen en buizen met WEICON Pipe Repair Kit

Voor het dichten van lekkages, het verhogen van de structurele sterkte of het vergroten van de wanddikte is de WEICON Pipe-Repair Kit ideaal, of het nu gaat om kunststof, staal of koper. Met dit product bieden wij een alternatief voor een uitgebreide vervanging van onderdelen en de daarmee gepaard gaande hoge uitvalkosten.


AWB_WEICON A
Reparatie van een vierwegventiel in de papierindustrie met WEICON A

WEICON A kan worden ingezet voor het verhelpen van corrosieschade en putjes in tanks en andere onderdelen. In de video wordt een vierwegventiel met WEICON A gecoat. Zo werd de door papier en water ontstane wrijvingsslijtage geëlimineerd. WEICON A beschikt over een DNV GL-certificaat. Daarom is het ook geschikt voor reparatiewerkzaamheden in de maritieme industrie.

AWB_WEICON_CBC_5
Opvulling van onder- en achterkant van moeilijk uit te lijnen installaties met WEICON CBC

Het epoxyharssysteem dient als vervanging voor passtukken en herstelt direct contact met fundering. Voor een stabiele verbinding van dit brugmagazijn werd de door microtrillingen heterogene betonverpulvering door deze met WEICON CBC in te gieten weer opgebouwd.

Verdampfer
  Reparaties aan verticale vlakken met WEICON Easy-Mix HT 180

WEICON Easy-Mix HT 180 is een optimale oplossing voor snelle reparaties aan verticale oppervlakken. Door het Easy-Mix doseersysteem is de snel uithardende 2-componentenlijm zeer eenvoudig op te brengen. Met de lijm kon de verdamper in een petrochemische fabriek weer worden gerepareerd en de productie na slechts 24 uur voortgezet.


AWB_WEICON WR2
Onderhoud van de buitencilinder van een pelletpers met WEICON WR2 en WEICON Keramiek BL

WEICON WR2 is bijzonder geschikt als slijtvaste onderlaag voor de eindcoating met de met silicium- en zirkoniumsilicaat gevulde WEICON Keramiek BL. Deze productcombinatie is een ideale onderhoudsoplossing voor metalen oppervlakken zoals bij deze buitencilinder van een pelletpers. Voor reparaties aan transportbanden, geleiderails en glijbanen zijn beide producten net zo geschikt.


WEICON Ceramic BL

AWB _Risspruefmittel Entwickler
Materiaaltest met WEICON scheurtestmiddel

Met het WEICON scheurtestmiddel - reiniger, diffusiemiddel en ontwikkelaar - kunnen materialen door middel van kleurpenetratieprocessen op hun functionaliteit worden gecontroleerd zonder dat de test de materiaalsterkte aantast. De sprays zijn geschikt voor het detecteren van schade aan gelegeerd en ongelegeerd staal, gietstaal, grijs ruwstaal en smeedbaar gietijzer, laswerk, kunststoffen, non-ferrometalen en keramiek.
AWB_WEICON_HB300
Reparatie van een drukplaat met WEICON HB 300

Voor het vullen van holtes, afdichten van pompen of herstellen van beschadigingen aan carrosserieën en machineonderdelen is onze WEICON HB 300 uitstekend geschikt - en dat ook op verticale oppervlakken. Bij een klant vertoonde het steunvlak van een gebarsten drukplaat van 400 kg geen 100% tractie meer. Onze oplossing: Barst opvullen met HB 300. De drukplaat kon zo weer worden bevestigd en trillingen en mogelijk gevaar worden geminimaliseerd. De kostenbesparing bij een alternatieve aanschaf van nieuwe lagers bedroeg ongeveer € 35.000.


Reparaties aan huis

AWB_Repair_Stick_Aqua
Repareer tegels snel met WEICON Repair Stick Aqua

Een ideale hulp voor kleine reparaties aan sanitair en verwarming, elektra en boot is de WEICON Repair Stick Aqua. Daarmee kunnen scheuren en gaten in tegels en sanitaire voorzieningen worden hersteld, lekken op benzine- en watertanks of radiatoren worden afgedicht of elektrische schakelinstallaties worden gerepareerd.

AWB_Contact-VA-1460
Bril lijmen met WEICON contact VA 1460

Niet altijd hoeven kapotte dingen direct te worden weggegooid, veel kan snel en eenvoudig worden gerepareerd. Met WEICON Contact VA 1460 konden de neussteuntjes van a deze zonnebril weer worden vastgemaakt. Door zijn gemiddelde viscositeit was de cyanoacrylaatlijm optimaal in de kleine groeven van de neussteuntjes aan te brengen. Bovendien slaat de lijm weinig uit en laat hij dus geen sporen achter.AWB_Elektroinstallationsset_No.4
Goed uitgerust in het huishouden met de elektrische installatie-Set 4

Onze elektrische installatieset 4 van WEICON TOOLS hoort thuis in elk huishouden en op elke bouwplaats. Voor divers stripwerk moet je zijn bij onze klassieker, de striptang nr. 5, een perfecte metgezel voor elke dag. Hij is geschikt voor alle gangbare flexibele en starre kabels. De ronde kabelstripper nr. 13 spaart tijd en zenuwen bij het strippen dankzij de snijdiepte-instelling, de ergonomische greepvorm en het grotere werkbereik.


AWB_WEICON_HP
Gaten in de dekvloer opvullen met WEICON HP en WEICON Contourspatel Flexy

De dagelijkse belasting van skateboards heeft de vloer van de hal in het Skaters Palace in Münster behoorlijk aangetast. Met de pasteuze WEICON HP konden de ontstane gaten in de dekvloer eenvoudig worden gerepareerd. De verwerking met de Flexy contourspatel zorgde voor een glad, zo goed als nieuw oppervlak. Het epoxyharssysteem heeft na verwerking een enorme slagvastheid en is daardoor probleemloos bestand tegen langdurige belasting.


AWB_Epoxyd-Minutenkleber
Keukengerei lijmen met WEICON contact VA 8406 en WEICON Epoxy-minutenlijm

WEICON Contact VA 8406 en WEICON Epoxy-minutenlijm harden zeer snel uit en zijn daarom heel geschikt voor snelle reparaties. Zo kan bijvoorbeeld  houten keukengerei perfect worden gerepareerd. De scheuren in deze kaasschaaf werden opgevuld met een cyanoacrylaatlijm met lage viscositeit, zodat het handvat weer stabiel werd. Voor de fixatie van de greep op de schaaf werd de kleverige, zelfnivellerende WEICON epoxy-minutenlijm ingezet.
Epoxy Minute Adhesive

AWB_Kabelschere_No.35
Handige WEICON TOOLS kabelschaar No. 35 voor toepassingen in de elektrische sector

Altijd binnen handbereik voor toepassingen in elektra, onze kabelschaar nr. 35 van WEICON TOOLS. Dankzij de safetybox met riemclip stelt hij het zonder gereedschapskist en begeleidt hij elke klusjesman bij elke stap die hij zet. Je kunt ermee snijden, strippen en krimpen - met een hoge snijperformance door middel van messen van roestvrij speciaalstaal.AWB_GMK 2410
Dekzeil van aanhangwagen repareren met WEICON GMK 2410

In deze toepassing kon een aanhangerzeil met WEICON GMK 2410 gerepareerd worden. Voor flexibele rubber-rubber of rubber-metaal-verlijmingen van grote vlakken is onze GMK 2410 uitstekend geschikt. Maar ook sponsrubber, PE-schuim, leer, vilt, isolatiemateriaal, textiel, hout en vele kunststoffen kunnen met de vochtbestendige contactlijm worden verlijmd.AWB_Fast-Bond
Plinten aanbrengen met WEICON Fast-Bond montagelijm

Montagelijm WEICON Fast-Bond is sterk, overschilderbaar, slijpbaar en daarmee een ideale hulp voor doe-het-zelvers. Want daarmee zijn hoek- en sierlijsten en plinten moeiteloos aan te brengen. De montagelijm lijmt MDF-, hout-, spaan-, vezel- en gipsplaat, beton, marmer, natuur- en kunststeen, keramiek, gips, metaal en hardschuim.


Snelle reparaties met de WEICON lijmen Epoxy-, Fast-Metal- en Aluminium-minutenlijm

Vooral kleine reparatiewerkzaamheden thuis kunnen met de lijmen WEICON Epoxy-minutenlijm, WEICON Fast-Metal-minutenlijm en WEICON Aluminium-minutenlijm snel en gemakkelijk worden uitgevoerd. De lijmen bevinden zich in een praktische tweelingspuit en kunnen zonder doseerpistool of ander gereedschap worden aangebracht. Zo kunnen bijvoorbeeld houten, metalen en aluminium onderdelen binnen enkele minuten gerepareerd of aan elkaar gelijmd worden.

Kleine scheurtjes en gaatjes waterdicht maken met WEICON Universal afdichtspray

Met de WEICON Universal afdichtspray kunnen kleine scheurtjes en gaatjes binnen enkele minuten worden afgedicht. Het is een spuitbare kunststof die zowel binnen als buiten kan worden toegepast, bijvoorbeeld voor het afdichten van goten, daken, campers of zwembadwanden.


Mozaïek lijmen met WEICON Speed-Flex®

De WEICON Speed-Flex® lijm met hoge viscositeit onderscheidt zich vooral door zijn hoge beginhechting. Daarom is hij ideaal voor het verlijmen van mooie mozaïekbeelden, mozaïektafels, mozaïeklampen en nog veel meer - van mozaïekstenen of oude potscherven en tegelresten kan geweldige mozaïekkunst worden gemaakt. Bovendien kan de lijm worden gebruikt voor verlijming op verticale oppervlakken en vervangt tegelijkertijd conventionele bevestigingen, zoals schroeven en pluggen. Met behulp van de lijm kunnen bijvoorbeeld ook borden of infokaarten aan muren worden bevestigd.


Beslagen onderhouden met WEICON Beslagspray

Wanneer deuren of ramen beginnen te piepen, is het hoog tijd om het beslag schoon te maken en te onderhouden. Dit werkt optimaal met de WEICON Beslagspray. Deze bevat geen siliconen, hars, zuur en oplosmiddelen en zorgt voor een zachte smering, verzorging en onderhoud van alle beslagen en sloten. Zo worden wrijving, slijtage en piepende geluiden bij beslagen van ramen, deuren, poorten, garages en scharnieren voorkomen.